RETIGO VISION

Nr kat. 00023883

PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY RETIGO BLUE VISION B 2021 i 20x GN 2/1 NATRYSKOWY

Cena katalogowa: 156 500,00 zł netto

Oszczędzasz 31 300,00 zł netto

Cena z rabatem: 125 200,00 zł netto

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 153 996,00 zł brutto

153 996,00 zł brutto

Negocjuj cenę

 
12 MIESIĘCY GWARANCJI Z MOŻLIWOŚCIĄ PRZEDŁUŻENIA NA KOLEJNE 12 MIESIĘCY
 
TRANSPORT I SZKOLENIE Z KUCHARZEM RM GASTRO GRATIS
 

Piece konwekcyjno-parowe Retigo udostępniają kucharzom z całego świata doskonałą technologię, która pozwala na przygotowanie potraw wymagających najwyższego kunsztu. Piece linii VISION to odpowiedź przede wszystkim na potrzeby wymagających użytkowników kładących nacisk na jakość i prostą obsługę. Fundamentalną zaletą jest elegancka prostota. Stylowy i gustowny czarny panel sterowania i dopracowany design tworzą własny, niepowtarzalny styl. Przejrzysty i funkcjonalny panel LCD jest doskonałym przewodnikiem użytkownika w procesie programowania i wprowadzania ustawień urządzenia.

RETIGO Blue Vision to seria modeli profesjonalnych pieców konwekcyjno-parowych RETIGO Vision z najwyższej półki. Piece te zostały zaprojektowane tak, aby zaspokoiły wszelkie potrzeby nawet najbardziej wymagających użytkowników. Obsługa pieca odbywa się za pomocą panelu dotykowego, który pozwala na szybki dostęp do wszystkich kluczowych i specjalnych funkcji. Wszystkie modele, nawet wersji podstawowej, zostały wyposażone w funkcję automatycznego mycia i Easy Cooking, klapkę odprowadzania pary i 6 punktową sondę termiczną.

 

VISION PERFECT COOKING

  • Doskonałe wyniki gotowania na parze
  • Idealny kolor i chrupkość potraw
  • Mniej stresu w kuchni
  • Wszystkie procesy technologiczne w jednym urządzeniu

VISION DESIGN

  • Komfortowe gotowanie
  • Wysoka niezawodność i trwałość
  • Gwarancja spełnienia standardów higienicznych
  • Bezpieczna praca

MY VISION CONTROLS

  • Pełna personalizacja menu
  • Natychmiastowa reakcja na dotyk
  • Wszystko co potrzebne, jest na głównym ekranie

SMART INVESTMENT

  • Oszczędność energii
  • Ekonomiczne mycie automatyczne
  • Bezkonkurencyjny zwrot inwestycji

TECHNIKI GOTOWANIA

  • Gorące powietrze 30 – 300 °C
  • Funkcja kombi - gorące powietrze/para 30 – 300 °C
  • Funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
  • Bio-gotowanie 30 – 98 °C
  • Pieczenie nocne - oszczędność czasu, energii i pieniędzy
  • Timer półek - możliwość ustawienia dowolnego czasu obróbki na każdej półce
  • Regeneracja, system bankietowy - obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw serwowania
  • Delta T pieczenie/gotowanie - idealne dostosowanie parametrów pieczenia dużych mięs
  • Pieczenie niskotemperaturowe - minimalnej utracie wagi, lepsza soczystość i smak
  • Cook & Hold - po zakończeniu obróbki termicznej, piec automatycznie przechodzi w tryb podtrzymania
  • Golden Touch - funkcja zapiekania z efektem perfekcyjnej złotobrązowej i chrupkiej skórki
  • Sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie - specjalne programy dla nowoczesnej gastronomii
  • Automatyczny przedgrzew
  • Automatyczne chłodzenie
  • Manualne nawilżanie
  • Automatyczny start
  • Easy Cooking

WYPOSAŻENIE

  • Automatyczne mycie
  • Książka kucharska - 1000 programów po 20 kroków
  • Rekuperator
  • AHC (Active Humidity Control) - automatyczna regulacja wilgotności
  • ASGS (Advanced Steam Generation System) - szybkie generowanie nasyconej pary
  • ACM - system automatycznego zarządzania pojemnością
  • Potrójna szyba w drzwiach *** - minimalne straty ciepła, niskie zużycie energii, jeszcze lepsze chłodzenie drzwi
  • Dwukierunkowe obroty wentylatora - idealnie równomierny efekt pieczenia
  • Automatyczna klapka - opatentowany system usuwania wilgoci, dla uzyskania lepszej chrupkości i idealnego koloru
  • 7 prędkości wentylatora*** - dokładne kontrolowanie cyrkulacji powietrza
  • Fan Stop - natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, minimalizuje utratę ciepła i zwiększa bezpieczeństwo
  • Taktowanie wentylatora*** - 3 kroki dla jeszcze większej równomierności
  • Solidna klamka - wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie
  • Prysznic ręczny - zewnętrzne źródło wody
  • 6 punktowa sonda gotowania - precyzyjne pieczenie, stała kontrola temperatury wewnątrz potrawy
  • Stal nierdzewna AISI 304/316 - najwyższej jakości wykonananie z powłoką o podwyższonej trwałości
  • Chemicznie wytrawiana komora gotowania - zaokrąglone narożniki dla łatwego czyszczenia

ELEMENTY STERUJĄCE

  • Vision Touch Controls - 8 calowy kolorowy dotykowy panel sterujący, proste i intuicyjne sterowanie
  • MyVision - maksymalna personalizacja menu, wszystko co potrzebujesz na głównym ekranie
  • Dotykowy panel sterujący - niezawodne i szybkie sterowanie w każdych warunkach, brak elementów mechanicznych
  • Funkcja Learn - piec zapamiętuje bieżący program i umożliwia jego zapisanie

SERWIS

  • System HACCP - łatwa i błyskawiczna analiza punktów krytycznych
  • BCS (Boiler Control System)* - automatyczny system sterowania i kontroli bojlera
  • SDS System diagnostyki serwisowej - automatyczna informacja o błędach
  • Port USB - łatwe rejestrowanie lub wczytywanie danych
  • Interfejs LAN - zdalny dostęp i zarządzanie danymi poprzez przeglądarkę internetową

DODATKOWE WYPOSAŻENIE

  • Druga sonda temperatury
  • Lewostronne otwierane drzwi**
  • Bezpieczne dwustopniowe otwieranie drzwi
  • Wbudowany, zwijany prysznic ręczny***
  • Akcesoria - stojaki, wózki, pojemniki, środki czyszczące itd.
  • Dodatkowy zestaw prowadnic 600x400 mm

* Dotyczy tylko pieców konwekcyjno-parowych z bojlerami

** Dotyczy tylko modeli 623, 611, 1011

*** Nie dotyczy modelu 623


Parametry:

  • Wymiary: 1105 x 996 x 1819
  • Moc [kW]: 59,4
  • Pojemność [GN]: 20x GN 2/1
  • Pojemność [KG]: 180
  • Waga [KG]:330
YoTube

Produkty powiązane

Copyright 2015 LODO. Wszelkie prawa zastrzeżone

Czas generowania: 0.169 sek

Projekt: www.8k.com.pl

Wykonanie: www.kotnis.pl