Pomysły na biznes - Śniadaniownia

Masz pytania? Potrzebujesz konsultacji, projektu obiektu gastronomicznego? Skontaktuj się z nami!
e-mail: biuro@lodo.pl lub tel. 56 476 15 15

Pomysły na biznes - Śniadaniownia

1. Wskazane oddzielne wejście gospodarcze dla dostaw towaru;

2. Produkcja dań w oparciu o surowce lub półprodukty;

3. Wymagana toaleta oraz szatnia dla personelu;

4. W przypadku lokalu o liczbie miejsc konsumenckich ≥ 10 i/lub serwującego napoje alkoholowe wymagana toaleta dla konsumentów;

5. W przypadku produkowania sałatek na miejscu niezbędne wydzielenie pomieszczenia lub aneksu do mycia warzyw zielonych;

6. Niezbędna, wydzielona kubaturowo, zmywalnia naczyń stołowych;

7. Wymagana wentylacja mechaniczna nawiewno-wywiewna oraz odciąg miejscowy nad większymi źródłami ciepła (kuchnie, piece konwekcyjno-parowe, płyty grill);

8. W pomieszczeniach pracy stałej (praca trwająca powyżej 4 godzin) konieczny dostęp światła naturalnego oraz odpowiednia wysokość pomieszczeń;

9. Lokalizacja pomieszczeń pracy stałej na poziomie lub powyżej poziomu gruntu;

10. Niespełnienie któregokolwiek wymogu (pkt. 8 i 9) skutkuje obowiązkiem wystąpienia o odstępstwo do Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.

 

Śniadaniownia

Copyright 2015 LODO. Wszelkie prawa zastrzeżone

Czas generowania: 0.003 sek

Projekt: www.8k.com.pl

Wykonanie: www.kotnis.pl