Pomysły na biznes - Pizzeria

Masz pytania? Potrzebujesz konsultacji, projektu obiektu gastronomicznego? Skontaktuj się z nami!
e-mail: biuro@lodo.pl lub tel. 56 476 15 15

Pomysły na biznes - Pizzeria

1. Zaprojektowanie lokalu (zaplecze z salą) możliwe już od ok. 50m²;

2. Produkcja dań w oparciu o półprodukty;

3. Wymagana toaleta oraz szatnia dla personelu;

4. W przypadku lokalu o liczbie miejsc konsumenckich ≥ 10 i/lub serwującego napoje alkoholowe wymagana toaleta dla konsumentów;

5. W przypadku korzystania ze świeżych warzyw stanowiących składniki pizzy, niezbędne wydzielenie pomieszczenia lub aneksu do mycia warzyw zielonych;

6. W przypadku serwowania dań na talerzach wielorazowego użytku niezbędna, wydzielona kubaturowo, zmywalnia naczyń stołowych;

7. Wymagana wentylacja mechaniczna nawiewno-wywiewna oraz odciąg miejscowy nad większymi źródłami ciepła (kuchnia, płyta grill, piec do pizzy);

8. W pomieszczeniach pracy stałej (praca trwająca powyżej 4 godzin) konieczny dostęp światła naturalnego oraz odpowiednia wysokość pomieszczeń;

9. Lokalizacja pomieszczeń pracy stałej na poziomie lub powyżej poziomu gruntu;

10. Niespełnienie któregokolwiek wymogu (pkt. 8 i 9) skutkuje obowiązkiem wystąpienia o odstępstwo do Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej;

 

Pizzeria - lokal 50m²

Copyright 2015 LODO. Wszelkie prawa zastrzeżone

Czas generowania: 0.006 sek

Projekt: www.8k.com.pl

Wykonanie: www.kotnis.pl