Lady chłodnicze do cukierni i kawiarni. Jak dobrać odpowiednie urządzenie?

Lady chłodnicze do cukierni i kawiarni. Jak dobrać odpowiednie urządzenie?

Cukiernie i kawiarnie są ponadczasowymi elementami architektury każdego miasta oraz miasteczka. W wielu miejscach powstają lokalne firmy, które słyną w okolicy z jakości wyrobów cukierniczych, piekarniczych oraz znakomitej jakości obsługi. Świeże, naturalne i pięknie zapakowane wypieki słone, słodkie, ciasta i torty eksponowane są w witrynach, wymagających nieustannego chłodzenia. Jeżeli zastanawiasz się nad otworzeniem cukierni, lodziarni lub piekarni, koniecznie poznaj rodzaje urządzeń chłodniczych ekspozycyjnych, dzięki którym produkty, oferowane w Twojej firmie będą prezentowały się nienagannie, apetycznie i estetycznie, a jednocześnie pozostaną świeże przez odpowiedni okres. 

Witryna chłodnicza

Regały chłodnicze i lady chłodnicze

Lady chłodnicze stanowią niezbędny element wyposażenia. Urządzenia, w których eksponowane są wyroby cukiernicze stanowią doskonały element, oddzielający strefę pracowniczą, od strefy klienta. Lady chłodnicze chłodzone nawiewem odpowiednie są do ekspozycji produktów, które często są wymieniane oraz podlegają dużej rotacji. Dzięki nawiewowi całość potrawy jest chłodzona równomiernie, co ma istotne znaczenie zwłaszcza przy produktach z bitą śmietaną. Produkty, które często się sprzedają, a jednocześnie są wrażliwe na zmiany temperaturowe, powinny być eksponowane w ladach chłodniczych, chłodzonych dynamicznie, czyli nawiewem. Do wyboru masz jeszcze lady chłodzone grawitacyjnie, w których eksponuje się produkty wolniej psujące się, mniej wrażliwe na wahania temperaturowe. Lady chłodnicze powinny być otwierane w przedniej części, aby umożliwić dokładne ułożenie ekspozycji oraz ułatwić codzienne utrzymanie czystości.

Lady cukiernicze chłodnicze mogą być wyposażone w agregat wewnętrzny, który dla prawidłowego działania wymaga regularnego utrzymania czystości urządzenia. Istnieją również lady z agregatem zewnętrznym. Regały chłodnicze - agregat zewnętrzny, wymagają regularnej konserwacji, dokonywanej przy okazji przeglądów technicznych co kilka miesięcy. Aby produkty były eksponowane należycie oraz zachowywały świeżość, bardzo ważna jest odpowiednia moc urządzenia. Aby jego efektywność utrzymywała się na najwyższym poziomie, konieczne jest prawidłowe użytkowanie, dbałość o czystość oraz prawidłową eksploatację urządzenia. Powinno być ono opróżniane każdego dnia oraz czyszczone, aby kolejnego dnia mogło prezentować najwyższą jakość wyrobów.

Regały chłodnicze są znakomitą opcją w lokalach, w których eksponowane są gotowe desery, kanapki, drożdżówki oraz przekąski, zamknięte w kubkach (np. desery na bazie jogurtu, płatków owsianych i owoców). Świetnie posłużą również jako ekspozycja dla shake mlecznych, kawy mrożonej lub orzeźwiającej lemoniady, której dystrybucja odbywa się przy użyciu przezroczystych, plastikowych kubków z rurką. Regały chłodnicze oraz regały piekarnicze pozwalają znakomicie wykorzystać dostępną przestrzeń, pozwalając jednocześnie na właściwą, atrakcyjną wizualnie ekspozycję towaru.

Witryna cukiernicza

Idealne do lodziarni - dystrybutory do lodów

W zależności od wielkości lokalu gastronomicznego oraz jego specyfiki, można dostosować rodzaj i wielkość dystrybutorów do lodów. Nowoczesne, wydajne, sprawnie działające dystrybutory do lodów pozwalają nie tylko utrzymać ich właściwą temperaturę i konsystencję, ale umożliwiają wybór wielkości, dostosowanej do ilości oferowanych produktów. Nowoczesne urządzenia zaprojektowano zgodnie z zasadami ergonomii, ułatwiając pracę oraz umożliwiając klientowi wizualne zapoznanie się z ofertą. Na uwagę zasługują niewielkie dystrybutory, stosowane jako dodatkowy element oferty firmy, umieszczany w placówce sezonowo. 

Gastronomia jest niezwykle rozwojową, a przy tym stabilną dziedziną gospodarki, gdyż jej elementy są niezbędne każdemu konsumentowi. Pomysł na biznes, związany z gastronomią ma duże szanse powodzenia zwłaszcza, jeżeli w okolicy jest zapotrzebowanie na daną placówkę, a okoliczny rynek nie został nasycony podobnymi produktami. Aby efektownie prowadzić działalność, koniecznie należy zapoznać się z przepisami, które określają szczegółowe wymagania w zakresie przechowywania oraz ekspozycji żywności. Jeżeli planujesz wytwórstwo, również w zakresie produkcji. Lady chłodnicze oraz regały chłodnicze ekspozycyjne spełniają obecnie wymogi formalne, jednak przed zakupem warto upewnić się w zakresie aktualnych ustaleń i wymogów. Wśród zróżnicowanej oferty chłodzących urządzeń ekspozycyjnych można skomponować doskonale prezentujący się zestaw, wzmacniający profesjonalny charakter lokalu. Doskonała jakość, zastosowanie praktycznej w kontakcie z żywnością stali nierdzewnej, odpowiednie oświetlenie, wspomagające wygląd wyrobów oraz świeżość i wysoka jakość pozwolą cieszyć się rozwojem firmy. Zdobycie uznania na lokalnym rynku wymagać będzie czasu, jednak inwestując w profesjonalne wyposażenie, bez kompleksów wyjdziesz na przeciw oczekiwaniom klientów, oferując im najwyższy poziom usług. Sobie natomiast znakomite warunki pracy. 

 

2020-02-17

Copyright 2015 LODO. Wszelkie prawa zastrzeżone

Czas generowania: 0.138 sek

Projekt: www.8k.com.pl

Wykonanie: www.kotnis.pl