Wilk do mięsa — jaki wybrać?

Wilk do mięsa jaki wybrać

Z mięsa mielonego można szybko przygotować smaczną potrawę, pod warunkiem, że surowiec będzie wysokiej jakości. Kotlety, farsz na pierogi, czy mięso do spaghetti mają przecież zachwycić klienta! Najlepiej zatem samodzielnie wybierać i kupować, a potem mielić mięso, a do tego celu idealnie nadają się wilki do mięsa, czyli profesjonalne, elektryczne maszynki do mielenia.

Profesjonalne maszynki do mielenia mięsa mają budową podobną do maszynek domowych, jednak są o wiele bardziej wytrzymałe. Przemysłowe wilki do mięsa są także większe niż domowe urządzenia i najczęściej są wykonane ze stali nierdzewnej, czyli materiału wytrzymałego i odpornego na korozję, który nie będzie reagował chemicznie z żywnością. Dodatkową zaletą takich maszyn jest wyposażenie ich w sitka o różnych rozmiarach oczek. Dysponując takim urządzeniem, możesz wytwarzać zmielony produkt o grubszej lub drobniejszej strukturze.

Do restauracji nie nadają się modele maszyn, których moc nie przekracza 500 W, odpowiedniejszym sprzętem będzie taki o mocy około 1000 W, a nawet więcej, w zależności od tego, jaką ilość mięsa planujesz mielić w ciągu dnia. Najwydajniejsze urządzenia o największej mocy są przeznaczone do pracy ciągłej i takie modele są odpowiednie np. dla zakładów mięsnych i wielkich jadłodajni.

Profesjonalne maszyny do mielenia mięsa

Wilk gastronomiczny jest często spotykaną maszyną w zakładach przetwórstwa mięsnego, sklepach masarskich, supermarketach, restauracjach i lokalach gastronomicznych. Sprzęt dobrej marki gwarantuje jednakowe, dokładne mielenie produktów. Innej mocy urządzenie będzie odpowiednie dla małej gastronomii, inne dla miejsca, gdzie się przetwarza bardzo duże ilości mięsa.

Polecamy:

 

Funkcje wilka do mielenia mięsa

Maszyna do mielenia mięsa znacznie usprawnia pracę, ale warto zainwestować w sprawdzony, markowy sprzęt, który oprócz podstawowych funkcji, będzie miał również dodatkowe atuty. Do nich, między innymi, należy:

  • zabezpieczenie przed przegrzaniem — wilk automatycznie wyłącza się, kiedy zachodzi prawdopodobieństwo przegrzania — zobacz Wilk do mięsa Top Line,
  • możliwość wymiany sitka lub noża, co pozwala na zróżnicowanie grubości mielenia mięsa, a co za tym idzie, użycia mięsa np. do różnych potraw lub dostosowania grubości mielenia do rodzaju mięsa, zobacz — wilk do mięsa kitchen line Handi,
  • dodatkowe udogodnienia, ułatwiające obsługę urządzenia, np. bieg wsteczny, pomocny przy zacięciu, ułatwia odkręcenie nakrętki — zobacz Wilk do mięsa Redfox .

Współpracując z nami, możesz liczyć na kompleksową obsługę, dbamy o dostarczanie Ci wszystkiego, co jest Ci potrzebne do sprawnego i wygodnego prowadzenia Twojego lokalu gastronomicznego. Na naszej stronie dostępne są także akcesoria do maszyn do mięsa, takie jak sitka, nożyki czy wałki ślimakowe.

 

nożyk do wilka

Wybierając wilk do mięsa, warto zwrócić uwagę również na wydajność mielenia, na to ile dzięki maszynie będzie można zmielić mięsa w ciągu jednej godziny. Wydajne modele mielą w tym czasie minimum 250 kg mięsa. Dobrej jakości, funkcjonalne i niezawodne wilki do mielenia mięsa możesz znaleźć w naszym sklepie!

Zastanawiasz się nad wyborem, szukasz porady? Skontaktuj się z nami i opowiedz o swoim przedsiębiorstwie, a my dostosujemy sprzęt dokładnie pod Twoje potrzeby!

Kontakt do doradcy!

2021-05-12

Copyright 2015 LODO. Wszelkie prawa zastrzeżone

Czas generowania: 0.124 sek

Projekt: www.8k.com.pl

Wykonanie: www.kotnis.pl