JAX PROFESSIONAL

Nr kat. 30-1

CHLOREAGENT MYJĄCO-DEZYNFEKUJĄCY JAX PROFESSIONAL 1l

16,50 zł netto

17,82 zł brutto

Negocjuj cenę

Pieniący, wysokoalkaliczny preparat do mycia i dezynfekcji powierzchni wykazujący aktywne działanie bakteriobójcze i grzybobójcze zgodnie z normami PN-EN 1276 oraz PN-EN 13697. Zawarte w formule substancje aktywne wspomagają proces mycia oraz usunięcie nieprzyjemnego zapachu. Produkt nie powoduje korozji stali nierdzewnej, nie niszczy powierzchni szklanych, akrylowych czy lakierowanych. Zalecany do dezynfekcji i mycia urządzeń mających kontakt z żywnością w zakładach przemysłu spożywczego. Producent posiada pozwolenie Ministra Zdrowia nr 4357/11 na obrót produktem biobójczym.

PRZEZNACZENIE
Do mycia i dezynfekcji:
• Podłóg
• Wyposażenia i ciągów technologicznych w zakładach przemysłu spożywczego (mleczarstwo, drobiarstwo, przetwórstwo mięsne, rybne, warzywne itp.) oraz placówkach gastronomicznych
• Przestrzeni ładunkowych pojazdów przewożących żywność
• Armatury łazienkowej.

SPOSÓB UŻYCIA
• W postaci nierozcieńczonej stosować do mycia armatury łazienkowej
• W postaci rozcieńczonej (400-600 ml na 10 l wody) stosować do dezynfekcji podłóg, ciągów technologicznych

CECHY PRODUKTU
• Nie powoduje korozji stali nierdzewnej
• Nie niszczy mytych powierzchni
• Działa bakteriobójczo i grzybobójczo

WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYCIA
• Do zastosowań profesjonalnych i domowych
• Roztwory JAX 30 muszą być całkowicie spłukane wodą
• Nie przelewać produktu do niewłaściwych pojemników, butelek itp.
• Nie mieszać z innymi produktami
• Przechowywać w temperaturze od 0°C do 25°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem słońca. W trakcie magazynowania produktu może wystąpić zmiana koloru niemająca wpływu na jego właściwości użytkowe (przy prawidłowym magazynowaniu trwałość produktu wynosi 1,5 roku od daty produkcji).

DODATKOWE INFORMACJE
Usuwa grzyby i pleśnie z fug między płytkami, a dzięki zawartości aktywnego chloru przywraca biel nawet mocno zabrudzonym fugom. Działanie bakteriobójcze na następujące szczepy bakterii: Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae, Candida albicans, Aspergillus niger.
 
pH 12,0 - 13,0

Copyright 2015 LODO. Wszelkie prawa zastrzeżone

Czas generowania: 0.037 sek

Projekt: www.8k.com.pl

Wykonanie: www.kotnis.pl