HENDI

Nr kat. 225448

SOUS-VIDE URZĄDZENIE DO GOTOWANIA W NISKICH TEMPERATURACH GN 1/1 HENDI

Cena katalogowa: 1 849,00 zł netto

Oszczędzasz 277,00 zł netto

Cena z rabatem: 1 572,00 zł netto

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2 182,18 zł brutto

1 933,56 zł brutto

Negocjuj cenę

 
 
Rewelacyjne urządzenie do gotowania w niskich temperaturach SOUS-VIDE marki Hendi. Prezentowany model powinien znaleźć się na wyposażeniu każdej kuchni, pozwala na przyrządzanie smacznego i zdrowego jedzenia.


Urządzenie Sous Vide pozwala na przygotowanie wybornych potraw o bogatym smaku i konsystencji, których nie da się osiągnąć innymi znanymi metodami. Żywność nie traci aromatu ani wartości odżywczych, zachowuje witaminy, naturalne soki i pozostaje delikatna i soczysta. Metoda sous vide to jeden z najbardziej wydajnych sposobów wykorzystania zalet gotowania w niskiej temperaturze. w ten sposób można przygotować mięso,ryby, warzywa, a nawet owoce – wystarczy tylko ustawić odpowiednią temperaturę, a resztą zajmie się urządzenie. Stała niska temperatura zapewnia równomierne ugotowanie, a przy poprawnie ustawionej temperaturze potrawa nie może się nie udać. W przypadku gotowania w woreczku próżniowym, naturalne aromaty i soki wprowadzane są do żywności dając w efekcie wyśmienity smak i idealną konsystencję. Zastosowanie urządzenia Sous Vide optymalizuje pracę w kuchni. Żywność można przygotować z kilkugodzinnym albo nawet kilkudniowym wyprzedzeniem. Po przygotowaniu żywności można ją pozostawić w urządzeniu do momentu podania – żywność można tak zostawić na kilka godzin a nawet dni bez ryzyka zepsucia. Nawet najgrubsze kawałki mięsa zyskują miękkość i stają się soczyste.
 
 
 
 
Cechy produktu:
 

– Urządzenie do gotowania potraw zapakowanych w woreczki próżniowe – potrawy gotowane są w kąpieli wodnej w temperaturze poniżej 100 °C.

– Dzięki tej metodzie gotowane jedzenie jest soczyste i delikatne oraz zdrowsze, zachowuje witaminy, enzymy i naturalne soki.

– Naturalna struktura produktu nie jest uszkodzona podczas gotowania,

– Mniejsza redukcja produktu wyjściowego niż podczas tradycyjnego gotowania o ok. 20%.

– Przydatność do spożycia potraw jest dłuższa.

– Idealne do restauracji typu a la carte.

– Odpowiednie do przygotowywania jedzenia poza godzinami największego ruchu.

– Pozwala zachować stałą jakość serwowanych potraw.

– Obudowa wykonana w całości ze stali chromowej.

– Pokrywa ze stali nierdzewnej z uszczelką silikonową.

– Bardzo precyzyjny termostat z możliwością regulacji temperatury co 0,1 °C (45 – 95°C)

– W zestawie separator, 6 przekładek i pokrywa ze stali nierdzewnej.
 
 

Parametry:

długość w mm: 330
szerokość w mm: 600
wysokość w mm: 300
pojemność (l) : 20
 
YoTube

Produkty powiązane

Copyright 2015 LODO. Wszelkie prawa zastrzeżone

Czas generowania: 0.094 sek

Projekt: www.8k.com.pl

Wykonanie: www.kotnis.pl